Marmara Üniversitesi Ürün Geliştirme Merkezi (MÜRGEMER) Açıldı

Marmara Üniversitesi Ürün Geliştirme Merkezi (MÜRGEMER), Teknopark’ ta gerçekleştirilen ürün geliştirme farkındalık seminerinin ardından resmi olarak açıldı.

Seminer, MÜRGEMER Proje Yöneticisi Dr. Selim Hartomacıoğlu’nun konuşmasıyla başladı. Konuşmasında MÜRGEMER’in kuruluş sürecinden bahseden Dr. Selim Hartomacıoğlu, bu projenin amaçlarını: ”ürün geliştirme farkındalığının yaygınlaştırılması, üniversite-sanayi işbirliklerinin arttırılması, yüksek katma değerli ürünler geliştirilmesi” olarak açıkladı.

Seminer, Marmara Üniversitesi İnovasyon ve Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİTTO) Müdürü Prof. Dr. Ahu Altınkut Uncuoğlu’nun sunumuyla devam etti. Uncuoğlu, ön kuluçka merkezinden, patentli projelerden, proje yazma atölyelerinden bahsetti. MİTTO bünyesinde kurulan laboratuvarların çeşitliliğine dikkat çekti.

Uncuoğlu’nun ardından konuşan Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu konuşmasında: Teknopark’ın konumunun güzelliğini ve bu saha içinde MÜRGEMER’i ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti  dile getirdi.

Topçu’nun konuşması sonrasında İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Genel Sekreteri Fatih Pişkin konuştu. Kobilerin İstanbul’un ekonomisine sağladığı katkı ve ihtiyaçlarının karşılanması gerekliliğini vurguladı.

Seminer Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Erdal’ın teşekkür konuşmasıyla sonlandı.

Seminer sonunda Marmara Üniversitesi Ürün Geliştirme Merkezi (MÜRGEMER) kurdela kesme töreni gerçekleştirildi.

.