Teknoloji Fakültesi Teknofest 2019 da başarılarına bir yenisini daha ekledi. Turbofan Motor Yarışmasında Üçüncülük elde etti.

Teknoloji Fakültesi Teknofest 2019 da başarılarına bir yenisini daha ekledi.

TEKNOFEST 2019’da Milli Muharip Uçağa Turbofan Motor Geliştiren TR-Motor bünyesinde gerçekleşen "Turbofan Motor Tasarım Yarışması " nda Fakülte Takımımız "Airflow" 3. lük derecesi elde etti.

Prof.Dr. Mustafa ATMACA ve Arş.Gör. Ender YILMAZ Danışmanlığı altında çalışan öğrencilerimiz Berat KUŞ, Ahmet AYDEMİR, Murat NAZLI ve Batuhan BAŞPINAR 2029 yılında servise girmesi planlanan bir uçak için istenilen motorun tasarımını gerçekleştirdiler.

Verilen baz Motor üzerinden Türbin giriş sıcaklığı, Fan ve Kompresör basınç değerleri vb. optimize edilerek %15 İtki/Ağırlık oranı artırılmış olup Yakıt tüketimi ise %15 azaltılmıştır.

112 Takımın başvurduğu yarışmada Fakülte Takımımız ön elemede 23, Final tasarım aşamasında 12 takımın arasına girmeyi başarmıştır.

4 Takımın Final sunumuna çağrıldığı aşamada 3. lük derecesini elde etme başarısını göstermiştir.

Öğretim üyelerimizi ve öğrencilerimizi kutlar; başarılarının devamını dileriz.

Teknoloji Fakültesi Dekanlığı

.