TTM Uydu Teknolojileri Eğitim Laboratuvarı

Türksat - TUYAD - Marmara Üniversitesi üçlü protokolü ile hayata geçirilecek olan TTM Uydu Teknolojileri Eğitim Laboratuvarı İmza Töreni üniversitemizin Sultanahmet'teki Rektörlük binasında yapıldı.

26 Ekim 2015 Pazartesi günü üniversitemizin Sultanahmet’teki Rektörlük binasında saat 12.00’de imzalanan olan üçlü protokol törenine; Marmara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M. Emin Arat, Türksat Genel Müdürü Prof.Dr. Ensar Gül ve TUYAD Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Özaydın da katıldı.

Türksat, TUYAD ve Marmara Üniversitesi işbirliğiyle yapılacak olan proje ile “Uydu Teknolojileri Eğitim ve Sertifikasyonu” alanında bir ilk hayata geçirilecek ve TTM Uydu Teknolojileri Eğitim Laboratuvarı; üniversite, sanayii ve sivil toplum kuruluşu işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olacak.

Sürekli gelişen uydu ve haberleşme teknolojileri alanında TUYAD üyesi 58 firma, binlerce personeliyle birlikte faaliyet gösteriyor. Sektörde çalışanların yeni teknolojilere adaptasyonu ile mesleki teknik eğitim ihtiyacının farkında olan Türksat, TUYAD ve Marmara Üniversitesi, bu amaca yönelik olarak Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi çatısı altında Uydu Teknolojileri Eğitim Laboratuvarı kuracak. Kurulacak olan laboratuvar, Türksat, Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (MÜSEM) ve TUYAD’ın işbirliği ve katkılarıyla sektör çalışanlarının teorik ve pratik mesleki eğitimlerini gerçekleştirebilecekleri bir yer olacak.

TTM Uydu Teknolojileri Eğitim Laboratuvarında yürütülecek olan mesleki ve teknik eğitim programlarıyla uydu üzerinden televizyon yayıncılığı teknolojisiyle ilgili her türlü konuda, her seviyeden kurulum ve servis çalışanının (mühendis, tekniker, teknisyen ve servis destek elemanı) en yeni teknolojiler hakkında bilgilendirilmesi ve uluslararası mesleki yeterlik sertifikası alması sağlanacak.

Türksat’ın sağlayacağı en son teknolojiyi bünyesinde barındıran eğitim setleri ile kurulacak olan TTM Uydu Teknolojileri Eğitim Laboratuvarında akademisyenlerin yanı sıra, Türksat’ın ve sektörün uzman mühendisleri, “uydu üzerinden televizyon yayıncılığı”, “televizyon teknolojileri”, “uydu alıcısı ve anteni kurulumu”, “merkezi uydu TV sistemleri”, “iş güvenliği” ve “personel davranışı” gibi konularda mesleki ve teknik eğitimler verecek. Söz konusu eğitimleri alarak sertifika almaya hak kazanan teknik personelin sektörde istihdamı sağlanarak, vatandaşların, yapılan işle ilgili eğitim ve sertifikası olan teknik personelin tercih edilmesi ile çok daha kaliteli hizmet alması hedefleniyor.