TÜBİTAK ARDEB 1001 Proje Kabulü

Fakültemiz Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Kaynak'ın yürütücüsü olduğu ve Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Öğretim üyesi Prof. Dr. Oğuzhan Yılmaz'ın araştırmacı olduğu, ülkemizdeki ve dünyadaki 3 boyutlu metal yazıcıların havacılık ve savunma sanayi uygulamalarında, ürünlerin yüzey özelliklerinin iyileştirilmesine yönelik öncü çalışma olması hedefiyle TÜBİTAK'a sunulan "Seçici Lazer Ergitme Yöntemiyle Inconel 718 Alaşımından Üretilen Parçaların Yüzey Bütünlüğü Karakteristiklerinin İncelenmesi ve İyileştirilmesi" başlıklı, 36 ay süreli ve 358.188,00 TL bütçeli TÜBİTAK ARDEB 1001 projesi, TÜBİTAK desteği almaya hak kazanmıştır.

Doç. Dr. Yusuf Kaynak'ı üniversitemize kazandırdığı projelerden ve çalışmalarından dolayı kutlar, bundan sonraki çalışmaları ve akademik kariyerinde başarılarının devamını dileriz.