100. Yıl TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Töreni

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK), bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için imkan sağlamak amacıyla verdiği 100. Yıl TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri'ne ilişkin değerlendirme çalışmaları sonuçlandı.

TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından 2023 yılında 7 Bilim Ödülü, 1 Özel Ödül, 1 Hizmet Ödülü ve 18 Teşvik Ödülü verilmesine karar verildi. Bilim insanlarına ödüllerini vermek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 27 Aralık 2023 tarihinde "100. Yıl TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Töreni" düzenlendi.

"Uzay, Havacılık ve Biyomedikal gibi endüstrilerde yaygın kullanılan şekil hafızalı alaşımlar, titanyum ve nikel esaslı malzemelerden bileşen imalatı için süreçlerin geliştirilmesi, bileşenlerin yüzey ve yüzey altı mekanik ve mikroyapısal özelliklerini tahmin eden modellerin geliştirilmesi ve yüzey özelliklerinin iyileştirilmesi konularında uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları" nedeniyle Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Kaynak, 100. Yıl Teşvik Ödülü almıştır.

Kendisini tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

Aşağıdaki bağlantı (Dakika 34:00), öğretim üyemizin ödül aldığı ana ait canlı kayıttır: