44. Madde Mazeret Sınav Duyurusu

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 44. Maddesi C fıkrası gereğince azami süresini dolduran öğrencilere Üniversitemiz Akademik Takvimine göre 11 – 17 Ekim 2021 tarihlerinde I. Ek sınav, 25 Ekim – 2 Kasım 2021 tarihlerinde II. Ek sınavlar yapılmıştır.

Ek sınavlar sonucunda;

• Kayıtlı olduğu programın ders, uygulama, staj gibi tüm gereklerini başarıyla tamamlayan ve GANO' su 2,00 veya daha yüksek olan öğrenciler diploma almaya hak kazanırlar.
  • Kayıtlı olduğu programdaki derslerinden başarısız tek dersi kalan veya tüm dersleri alıp mezuniyet için gerekli olan 2,00 ve üzeri GANO şartını sağlamayan öğrencilere diledikleri DD ve DC harf notlu derslerden akademik takvimde belirtilen ek sınav tarihlerinde sınırsız sınav hakkı verilir.
  • I. Ve II. Sınav sürecinde sınav sayısı fazla olan ve kendi isteği ile bazı derslerin sınavlarına katılmayan ve bunun sonucunda başarısız ders sayısı ile alınmayan ders sayısı toplamı 6 ve üzeri olan öğrencilerin mazeret sınav hakkı bulunmayıp yönetim kurulu kararı ile ilişikleri kesilir.
  • I ve/veya II. Sınav hakkını hiç kullanmayan ve başarısız ders sayısı ile alınmayan ders sayısı toplamı 6 ve üzeri olan öğrencilerin mazeret sınav hakkı bulunmayıp yönetim kurulu kararı ile ilişikleri kesilir.

Öğrencilerden yukarıda belirtilen tarihlerde yapılan sınavlara;

1. a) Sınav saatlerinin çakışmasından dolayı sınavına giremedikleri dersleri olanlara,,
  2. b) I. Sınav sürecinde derslerinin atanmaması nedeniyle sadece II. Sınav hakkını kullananlara, c) Dersi atanmış ancak sınav programı girilmediği için sınavına giremediği dersi olanlara mazeretli sınav hakkı verilecektir.

Mazeret sınavları 11–12-13-14 Kasım 2021 tarihlerinde yapılacaktır. Mazeretli sınav hakkını kullanmak isteyen öğrenciler 2-8 Kasım 2021 tarihleri arasında https://oidb.marmara.edu.tr/azami-sure-kapsaminda-mazeret-sinavi-basvuru adresinden başvuru yapabilirler.