Bilgisayar Mühendisliği Öğrencilerimiz Fikir Maratonu’ndan Ödülle Döndüler

T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi himayelerinde TÜRKSAT AŞ tarafından düzenlenen Dijital Türkiye Fikir Maratonu'nda Bilgisayar Mühendisliği 1. sınıf öğrencilerimiz, toplam 169 takım 584 üniversite öğrencisi arasından ön elemeyi geçerek 12 takımın arasına girmeyi başarmıştır. 14 Aralık 2019 tarihinde Teknopark Ankara'da gerçekleştirilen maratona "e-Kalıtım: e-nabız ile entegre edilebilir kalıtsal bozukluk ve risk tespit sistemi" konusu ile katılan takımımız, sunumlarıyla 5.lik derecesi elde ederek 1.500 TL para ödülü kazanmıştır.

Fikir Maratonu; e-Devlet ve e-Dönüşüm konularında uygulanabilir, sürdürülebilir ve teknoloji odaklı fikirlerin geliştirilmesini, yeni hizmetlerin tasarlanmasını sağlayacak proje önerilerinin sunulmasını amaçlamaktadır.

Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerimiz Umut Arda KAPAN, Mehmet Kaan EROL, Muhammet Kerem ÖZTÜRK, Hukuk Fakültesi öğrencimiz Hüsnü HASKIRIŞ ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencimiz Batuhan AYCI'dan oluşan takımımızı ve danışmanları Dr. Anıl BAŞ’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

1.jpg (323 KB)

2.jpg (88 KB)