ENDÜSTRİYEL OTOMASYON SANAYİCİLERİ DERNEĞİ (ENOSAD) ve Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İşbirliği Protokolü

ENOSAD ile Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi arasında Üniversite sanayi işbirliğinin gelişimine katkı sağlamak, teknolojinin ticarileşme sürecini desteklemek, akademik araştırmalara lojistik destek sağlamak, bilgi ve teknolojiye dayalı yaklaşımları ve etkin yöntemleri sanayiye kazandırmak, sanayinin sahip olduğu bilgi ve tecrübeleri üniversiteye kazandırmak, Ar-Ge ve Ür-Ge projeleri oluşturma, geliştirme ve lojistik destek sağlama faaliyetleri,  iş rehberliği, danışmanlık ve eğitim hizmetleri sağlama, bu konularda bilinçlenme oluşturacak etkinlikler düzenleme, yayınlar yapma gibi hizmetleri sunmak, üniversitedeki bilimsel potansiyelin, sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak ve üniversitedeki akademisyen, lisans ve lisansüstü öğrenciler ile sanayici arasında karşılıklı güvene dayalı, sürdürülebilir işbirliğini sağlamak üzere işbirliği protokolü imzalandı.


Fakültemizle imzalanan ikili işbirliği protokolü ile Ortak Avrupa Birliği Projeleri, TÜBİTAK Projeleri, KOSGEB Projeleri, Ar-Ge ve Ür-Ge faaliyetleri gibi faaliyetler yapmak, Tarafların tanıtım, eğitim, çalıştay, seminer, konferans, saha inceleme, fuar, kariyer günleri etkinliği vb. duyurularının karşılıklı olarak yapılması ve söz konusu alanlarda ortak organizasyonlara gidilmesi, Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin yaz stajları (Staj 1 ve Staj 2) ve İşyeri Eğitimi (7. veya 8. yarıyıl bir dönem olan) gibi uygulamalar için ENOSAD’ın bünyesinde bulunan iş yerlerinin imkân sağlamaları,
 ENOSAD üyelerinin bilgi ve tecrübelerinin ihtiyaç halinde Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ile paylaşılması konularında  görüş birliğine varıldı.

Toplantıya Endüstriyel Otonasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD adına Başkan  Sayın Dr.Hüseyin HALICI ,Sayın Sibel KIZILKAYA ve Sayın Hasan Basri KAYAKIRAN ile Fakültemiz Dekanı Prof.Dr.Hasan ERDAL ve Dekan Yardımcımız Prof.Dr.Mustafa AY katılarak protokol ve antlaşmalar hususunda görüşmelerde bulunmuşlardır.

Güçlü Mesleki eğitim ve güçlü sanayi prensibi ile fiiliyata geçirilen protokol’ün ülkemiz  ekonomisine katkı sağlayacağını temenni eder.  Üniversite Sanayi işbirliğine destek veren tüm katılımcılara şükranlarımızı sunarız.


                         Teknoloji Fakültesi Dekanlığı

Protokol Belgesi

.

 

HIZLI ERİŞİM