Fakültemiz Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyelerinin TÜBİTAK Başarısı

TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı 2020 Yılı 2. Çağrısı’nın sonuçları açıklandı. Çağrı sonucunda Fakültemiz Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Önder Demir, Doç. Dr. Kazım Yıldız ve Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Emre Ülkü'nün iş fikri hibe desteği almaya hak kazandı. Marmara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi desteği ile hazırlanan proje, şirketleşme aşamasına geçti. Smartag ArGe Bilişim Ticaret Limited Şirketi unvanıyla Marmara Üniversitesi Teknopark bünyesinde kuruldu.

Projenin destek aldığı BiGG 2020 yılı 2. Çağrısına 2569 girişimci iş fikri başvurusu yaptı. Bu başvurulardan 981 girişimci 63 Uygulayıcı Kuruluştan 1. Aşama desteği aldı. Uygulayıcı Kuruluşlar tarafından iş planına onay verilen 339 girişimcinin iş planları, TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2. Aşama panelleri kapsamında değerlendirildi. Akademisyenler, sanayiciler ve yatırımcılardan oluşturulan panel değerlendirmeleri sonucu 136 girişimcinin 2020 yılı 2. Çağrısı kapsamında 2. Aşama desteği alması uygun bulundu.

Öğretim Üyelerimizi ve Marmara Üniversitesi İnovasyon ve Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezini başarılarından dolayı tebrik ederiz.

Smartag_HaberResim.jpeg (224 KB)