Fakültemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencisinin Büyük Başarısı

Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği 3. Sınıf öğrencimiz Devin TUNÇ, “Modüler 5 Eksen CNC ve 3B Yazıcı Hibrit İşleme Tezgahı” isimli projesiyle, KOSGEB AR-GE ve İNOVASYON PROGRAMI Kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır. KOSGEB’in proje destek limiti 750.000 TL, proje bütçesi ise 1.000.000.TL dir. Prototipin çalışması halinde, Stratejik Ürün Destekleme Programı kapsamında 10.000.000.TL ile desteklenmeye devam edecektir. Proje kapsamında 30m3 hacimde işleme ve plastik döküm yapabilecek 3B yazıcı ve 5 eksen CNC tezgahının tasarımı ve imalatı gerçekleştirilecektir. Endüstride “Büyük Alanlı Katmanlı İmalat” (Large Scale Additive Manufacturing, Big Area Additive Manufacturing) olarak da isimlendirilen bu imalat şekli, dünyada şu an için sadece 2 Amerikalı firmanın tekelindedir.

Öğrencimizi bu başarısı nedeniyle tebrik eder, projesini başarı ile tamamlamasını ve hayata geçirmesini dileriz.