Fakültemiz Öğretim Üyelerinin Büyük Başarısı

“Milli Teknoloji Hamlesi” vizyonuyla, alanında uzman 11 firmanın ortaklığı ile kurulan MİLTEKSAN CNC Teknoloji ve Kontrol Sistemleri Sanayi A.Ş., makine-imalat sektörünün en temel bileşeni olan yeni nesil CNC kontrol sistemlerini yerli imkanlarla geliştirecektir. Bu alanda dışa bağımlılığı azaltacak olan girişim sayesinde, Türkiye’de dördüncü sanayi devrimini başlatacak en temel bileşen olan yeni nesil 5 eksenli CNC kontrol sistemleri ve dijital ikiz platformu yerli imkanlarla üretilecektir. MİLTEKSAN girişimine TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Destek Programı kapsamında 2021 yılı 1. döneminde rekor sayılabilecek 15 Milyon ₺ destek sağlanmıştır.

Üniversitemizin ilk Teknogirişim firmalarından biri olan ve fakültemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Barış DOĞAN’ın kurucusu olduğu BCD Teknik ARGE ve Robotik Otomasyon firması, MİLTEKSAN girişiminin kurucu ortaklarındandır. Yine fakültemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Selim HARTOMACIOĞLU’nun kurucusu olduğu MARSİS İnovasyon firması, TÜBİTAK 1501 projesinin yazım ve danışmanlık hizmetini vermiştir. Öğretim üyelerimizi bu milli projeye katkılarından ötürü tebrik eder; ülkemizin refahı için çalışmalarında kolaylıklar dileriz.

Basın bildirisi: https://www.cnnturk.com/ekonomi/turkiyede-4uncu-sanayi-devrimini-baslatan-projeye-tubitaktan-15-milyon-tl-destek

milteksan.png (139 KB)