Fakültemizden Öğretim Üyeleri Stanford Üniversitesi’nin Dünyadaki En Başarılı Akademisyenler Listesinde

Amerika Birleşik Devletleri Stanford Üniversitesi'nin öncülüğünde ABD'li ve Hollanda'lı bilim insanlarından oluşan bir ekip tarafından, çeşitli bilimsel kriterlerin dikkate alınarak hesaplanması ile oluşturulan, alanında en az 5 makale yayınlamış 7 milyon bilim insanının akademik performansı değerlendirilmiş ve 1996 - 2019 yılları arasında "Scopus Özet" ve "Atıf Veri Tabanı" üzerinden elde edilen bilgilere göre, dünyada %2’lik dilime giren bilim insanları belirlenmiş ve yapılan çalışma sonucunda “World Top %2 Scientists List” oluşturulmuştur. Bu liste ise ScienceDirect PLOS Biology dergisinin yayınlanmıştır.

Araştırmanın, bilim insanlarının “Kariyer Boyu” yaptıkları çalışmalar dikkate alınarak oluşturulduğu sıralamada 159.684 bilim insanı, Sadece 2019 yılı çalışmaları incelendiği “Yıllık Etki” kategorisinde ise yüzde 2’lik dilime giren 161.442 bilim insanının listede yer almıştır.

Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk SAYIN “Kariyer Boyu” sıralamasında Otomotiv Mühendisliği alanında 1277. sırada ve “Yıllık Etki” sıralamasında Otomotiv Mühendisliği alanında 539. Sırada dünyada %2’lik dilime girmiştir.

1.jpg (3 KB)

Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin GÜMÜŞ “Kariyer Boyu” sıralamasında Otomotiv Mühendisliği alanında 2258. sırada ve “Yıllık Etki” sıralamasında Otomotiv Mühendisliği alanında 1135. sırada dünyada %2’lik dilime girmiştir.

2.jpg (5 KB)

Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf KAYNAK “Yıllık Etki” sıralamasında Malzeme ve İmalat alanında 737. sırada dünyada %2’lik dilime girmiştir.

3.jpg (8 KB)