İHA MARMARA Kulübü Öğrencilerimizin Büyük Başarısı

TUSAŞ ve AUTODESK sponsorluğunda ODTÜ Makina ve İnovasyon Topluluğunun düzenlediği Productive Design Cahllenge 2024 tasarım yarışmasına İHA MARMARA kulübü kaptanlığında Teknoloji Fakültesi öğrencileri 2 takım olarak katılım sağlamıştır. TUSAŞ Kahramankazan yerleşkesinde düzenlenen yarışmada takımlarımız 1. ve 2. olup, ödüllerini Prof. Dr. Temel KOTİL takdim etmiştir.

Yarışma kapsamında 35 metre yükseklikten, 5 adet 250 gr faydalı yükün fakrlı zamanlarda sağlam bir şekilde yere inebilmesi için, uçağa monte edilecek maks. 3500 gr kütleli yük bırakma mekanizması geliştirilmesi istenmiştir. Geliştirilen mekanizmanın çizimi, analizleri ve malzeme seçimi üretim odaklı olup, yük bırakılması sırasında uçağın moment değişimini minimum düzeyde tutacak şekilde tasarım yapılmıştır.

Öğrencilerimiz Mustafa Mücahit ÇİLLİOĞLU, Efe Kaan YILDIRIM, Enes TEKE, Kerem KAYA, Muzaffer YÜCEL, Mehmet Alper KAYA ve Yusuf KÜLCÜ'yü ve danışmanları Dr.Öğrt.Üyesi Barış DOĞAN'ı kutluyor, başarılarılarının devamını diliyoruz.

İHAMarmara1.jpg (375 KB)

İHAMarmara2.jpg (291 KB)