Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencilerimiz Tübitak’tan 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Projeleri Desteği Programına kabul edildiler

TÜBİTAK teknolojik dönüşümün sağlanması ve değer zincirinde istenilen seviyelere ulaşılması için alanlarında başarılı öğrencileri destekleyerek üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmek ve üniversitelerde her zaman bulunmayan yeni teknolojilere öğrencilerin erişimini sağlamak amacıyla ile lisans öğrencilerini sanayi projelerinde desteklemektedir.

2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği Programı ile üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik edilmektedir. Bu proje kapsamında Fakültemiz Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Bazar TUVAKOV ve Muhammed Ali TÜZEL, Prof. Dr. Mustafa AY danışmanlığında TUSAŞ Sanayi Odaklı Bitirme Tezleri Programındaki “YAN YANA OTURMALI UÇAKLARDA PİLOT PENCERE TASARIMI” adlı proje ile 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği Programına kabul edilmişlerdir.

Başta Danışman Hocaları Prof.Dr.Mustafa AY olmak üzere Öğrencilerimizi kutlar başarılarının devamını dileriz.

Teknoloji Fakültesi Dekanlığı

Tübitak 2209-B.jpg (310 KB)