MathWorks Mini Drone Yarışması’nda İkincilik

resim_orion_takimi.jpg (544 KB)

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen uluslararası “MathWorks Mini Drone Competition – Turkey 2022” yarışmasına fakültemiz öğrenci kulüplerinden Marmara İnsansız Hava Araçları Kulübü (İHA MARMARA) öğrencilerinden oluşan “Orion” ve “Matrone” takımları katılmıştır. Yaklaşık 47 takımın ilk aşamaya başvurduğu yarışmada, her iki takımımız finalist 7 takım arasına girmiş olup, “Orion” takımı ikinci olmuştur.

Yarışmanın ilk aşamasında MATLAB/SIMULINK’te hazırlanmış olan modelin “Mambo” platformundaki simülasyon başarısına bakılarak eleme yapılmıştır. Final aşamasında ise ilk aşamada geliştirilen SIMULINK modeli “Parrot Mini Drone Mambo” aracına yüklenerek görüntü işleme tabanlı yarışma düzenlenmiştir. Başta akademik danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Barış DOĞAN olmak üzere; yarışmaya katılan “Orion” takımı üyeleri Nevzat Tarık ERBAŞ, Çağhan DEMİR, Havva DEMİR ve Efekan ŞENCAN ile “Matrone” takımı üyeleri Meriç SETAN, Mert GEDİK, Ali KILINÇ ve Burak GÖKMEN’i tebrik eder, başarılarının artarak devamını dileriz.

resim_tum_ekip.jpg (760 KB)