SMS-TORK Kontrol Valfleri ve Otomasyon Firmasının Fakültemizi ziyareti

27 Şubat 2020 Perşembe günü, Üniversite-Sanayii İşbirliği kapsamında SMS-TORK Kontrol Valfleri ve Otomasyon Firması Fakültemizi ziyaret etmiştir.

SMS-TORK şirketinin Genel Müdürü Elektrik Mühendisi Enver KAYA ve Ar-Ge Müdürü Makine Mühendisi Dr. Yaşar MUTLU ile, Fakültemizi temsilen Dekanımız Prof. Dr. Hasan ERDAL, Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa AY, Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Ahmet Emin KUZUCUOĞLU, Elektrik-Elektronik Bölümü Arş. Gör. Faruk AYDIN ve Fakülte Sekreterimiz Recep AKYOL bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirmiştir.

1985 yılında TORK markası ile sektöründe hizmet vermeye başlayan firma, bünyesinde 140’tan fazla çalışanı ve birçok mühendis bulunan Ar-Ge ekibi ile ülkemizde tasarımını ve üretimini gerçekleştirdiği, %100 yerli ürünler ile bugün 87 ülkeye ihracat yapmaktadır. Akışkan kontrol teknolojileri alanında bir dünya markası olmayı hedefleyen firmanın birçok TÜBİTAK ve KOSGEB projesi bulunmaktadır.

Toplantıda Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin yaz stajları ve İşyeri Eğitimi gibi uygulamalar için firmanın olanaklarının kullanılması ve öğrencilerimize gerekli bilgilendirmenin yapılması, proje, danışmanlık ve teknolojik eğitim konularında işbirlikleri hususları da gündeme alındı. Firmanın geliştirmeye çalıştığı yeni ve teknolojik ürünlerle ilgili tanıtım yapıldı ve görüş alışverişinde bulunuldu. Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi akademisyenlerinin bilgi ve tecrübelerinin ihtiyaç halinde paylaşılması konularında görüş birliğine varıldı.

SMS-TORK Kontrol Valfleri ve Otomasyon Firmasına Üniversite Sanayii işbirliğinin fiili olarak hayat geçirilmesi için verdikleri destekle ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacağını temenni eder, şükranlarımızı sunarız.

- Teknoloji Fakültesi Dekanlığı

Bu haber, Sanayi Koordinatörü Özel Kalemi Sn.Ayser AYDOĞDU tarafından hazırlanmıştır.

1.jpg (186 KB)