Teknofest 2024 Yarışmasına Teknoloji Fakültesi Öğrencilerimizin Başarısı

ASFAT, ASELSAN ve T3 Vakfı sponsorluğunda düzenlenen Teknofest 2024 yarışmasına Teknoloji Fakültesi öğrencilerimiz İHA MARMARA kulübünün Alesta takımı ile katılım sağlamıştır. Mersin’in Erdemli ilçesinde ilk kez  düzenlenen İnsansız Deniz Aracı kategorisi altındaki yarışmada takımımız Alesta 4. olmuştur.

Yarışma manuel ve otonom olarak insansız hava aracı yardımı ile duba engellerini aşarak limana yanaşmayı ve parkuru tamamlamayı istemiştir. Her biri mühendis adayı olan öğrencilerimiz aracın çizimi, tasarımı, üretimi, malzeme özellikleri, yazılımı konusunda özgün ve üretken fikirleriyle başarılı bir İnsansız Deniz Aracı üretmiştir. Yarışma süresinin 20 dakika olduğu manuel etapta, takımımız 1 dakika 5 saniye ile görevi tamamlayarak parkur rekoru kırmıştır.

Takımımız öğrencileri Yunuseren Kanbak, Abdulraşid İlimdar, Rumeysa Azra Durgun, Merve Nur Bakoğlu, Ayşe Nur Balcı, Burak Efe Çolak, Zeynep Öğüdücü, Efe Kaan Yıldırım, Mustafa Emir Utku, Hasan Tarık Yumbul, Mustafa Mücahit Çillioğlu, Zaid Almoughrabı ve Kerem Kaya'ya teşekkürlerimizi sunar başarılarının devamını dileriz.

image1.jpeg (338 KB)

image2.jpeg (234 KB)