Teknoloji Fakültesi’nin bir 1001 projesi daha tamamlandı

Fakültemizin Tübitak 1001 Projelerinden olan ve 01.05.2016 tarihinde başlayan; “Bamya (Abelmoschus Esculentus) Gövde Atıklarından Lİf Eldesi ve Liflerden Elde Edilen Dokusuz Yüzeylerin Ses Yutum Isı Özelliklerinin Geliştirilmesi” konulu proje, 01.05.2018 tarihinde başarı ile tamamlanmıştır. Proje, o dönemde Tübitak tarafından desteklenen Marmara Üniversitesi’nin iki projesinden birisidir. Yürütücülüğünü, Fakültemiz Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Emine Dilara KOÇAK’ın yaptığı projede yine Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Doç.Dr.Burcu YILMAZ ŞAHİNBAŞKAN ve Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi  Moda ve Tekstil Tasarımı Lisans Programı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Nigar MERDAN araştırmacı olarak görev yapmışlardır. Proje çalışması sonucunda; 1 Uluslararası kitap, 1 Uluslararası kitap bölümü, 3 SCI index’li  makale ve 12 adet Uluslararası konferans bildirisi elde edilmiştir.

Proje ekibini ve katkı sağlayanları kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.