TURKTRADE Türkiye Dış Ticaret Derneği alanında güçlü firmaların İK Direktörleriyle Teknoloji Fakültesi'ni ziyaret etti

TURKTRADE Genel Sekreteri İlfeta AKSOY, Zorluteks Tekstil İnsan kaynakları direktörü Kenan ERDOĞAN ile Zorluteks Tekstil İnsan Kaynakları Müdürü Anıl OĞUZ ,İK Uzmanı Aysel AKTAŞ, Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi ve Ticaret A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Deniz TURAN,UNSPED Gümrük Müşavirliği ve Lojistik Hizmetleri A.Ş. İK Uzmanı Batuhan KAYA ile Li&Fung Mümessillik Pazarlama Ltd.Şti. Türkiye İK Uzmanı Hakan ÇEKEREKLİ ile Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Erdal, Dekan Yardımcıları Prof.Dr. Mustafa AY ve Doç.Dr. Ahmet Emin KUZUCUOĞLU, Fakülte Sekreteri Recep AKYOL ile Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. M.Sabri ÖZEN, Mekatronik Mühendisliği Bölümü Arş.Gör. M.Fatih ÇELEBİ, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Arş.Gör.Dr. Banu ÇALIŞ USLU 'nun katıldığı toplantıda sanayi ve üniversite işbirliğinin Yeni Nesil Mühendislik anlayışında öncelikleri ele alındı.

Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Hasan ERDAL'ın Üniversitemizi ve Fakültemizi tanıtımı ile başlayan toplantıda Yeni Nesil Mühendislik mottosu altında 7+1 uygulaması ile uygulamalı mühendislik alanında Fakültemizin eğitim yapısı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Firma temsilcilerinin sanayiide önceliklerinin başında gelen yabancı dil konusunda öğrencilerin eksiklikleri ele alındı. Literatür ve çalışma alanındaki iletişim ağının ingilizceyi vazgeçilmez kıldığının iş hayatında görüldüğü dile getirildi.

Uygulamalı mühendislik eğitiminin sanayiinin beklentileriyle yönlendirildiğinde; özellikle kısa ve uzun süreli stajlarla pekiştirildiğinde mühendislik nosyonu anlamında güçlü kazanımlara ulaşılabileceği konusunda aynı düşüncelerin paylaşıldığı görüldü.

İK yöneticileri ciddi kariyer düşünen, yabancı dili güçlü mühendis adayları aradıklarını ve bu yönde Fakültemizle ciddi işbirliği yapabileceklerini beyan ettiler. Dış ticaret şirketlerinin uluslarası alanda çok sayıda müşteri profili olduğu ve bu alanlarda ihtiyaç duyacakları mühendis ve stajyer adaylarının güçlü ingilizce bilgisine sahip olmaları gerektiği belirtildi. Kullandıkları prosedür ve iş akış föylerinin ingilizce olduğu ve pratik yabancı dili olan personel aradıkları belirtildi.

Tüm firmalarca ortak görüş çerçevesinde öncelikli işbirliği alanlarının kısa ve uzun süreli stajlar olduğu, ayrıca firma temsilcileriyle öğrenci kulüplerimizin düzenleyeceği kariyer günlerinde biraraya gelmekten mutlu olacakları, teknik geziler konusuna sıcak baktıkları, bu kapsamda bire bir öğrencileri tanıyabilecekleri belirtildi.

Eğitim, proje ve teknoloji alanında ileriye dönük sıkı işbirliğine yönelik temennilerle kapanan toplantıya katılan tüm sektör temsilcilerine teşekkür eder, Fakültemizde ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek isteriz.

- Teknoloji Fakültesi Dekanlığı

TURKTRADE 1.jpg (150 KB)