Üniversite-Sanayii İşbirliği kapsamında MUSER OTOMASYON SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. Fakültemizi ziyaret etmiştir

MEM MÜHENDİSLİK MAKİNA ve KONVEYÖR SİS.SAN.TİC.LTD.ŞTİ.  bünyesinde faaliyet gösteren  MUSER OTOMASYON yapmış olduğu ziyarette, Genel Müdür  Mustafa ÇALIŞKAN  ve Serdar EZBER, ile Fakültemizi Temsilen Dekanımız Prof.Dr.Hasan ERDAL, Dekan Yardımcımız Prof.Dr.Mustafa AY, Dekan Yardımcımız Doç.Dr.Ahmet Emin KUZUCUOĞLU, Mekatronik Mühendisliği Bölümü Arş.Gör.Mehmet Fatih ÇELEBİ  ve Fakülte Sekreterimiz Recep AKYOL  ile bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirmiştir.

MUSER OTOMASYON SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.  ile Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesinin bir araya geldiği toplantıda;

Teknoloji Fakültesi bünyesinde yetiştirilen öğrencilerin uygulamaya yönelik mühendislik eğitimi ile, yeni nesil mühendislik yaklaşımının, beklenen ve piyasa normlarının ihtiyacı doğrultusunda tasarlanmış bir mühendislik tipi olduğu, MUSER OTOMASYON  bünyesinde yer alan firmaların  birinci sınıftan itibaren öğrencinin sanayiye girmesine verdikleri önemi, uygulamalı ve teorik mühendislik ayırımının piyasaya farklı bir yapı getireceği, mühendislik işgücü ihtiyacının bu kapsamda etkin olarak karşılanabileceği noktalarında hemfikir olunmuştur.

Rüzgar enerjisi ve türbin kanat projelerinde işbirliği yapılabileceği;  sanayii ile işbirliğine açık bir firma olduğu, fabrikasyon ve üretim süreçlerinde yaşanan sıkıntılara akademisyen gözüyle üretilebilecek çözümler hususunda açık oldukları ; ayrıca eğitmenin eğitimi programı kapsamında da gerçekleştirilebilecek çalışmalar konusunda önemli bir yol kat edilmiştir.

MUSER OTOMASYON SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. ne  Üniversite Sanayii İşbirliğine verdikleri destek ve sektörde Teknoloji Fakültelerinin tanıtımına sağlayacakları katkı için teşekkür ederiz.

- Teknoloji Fakültesi Dekanlığı

Bu haber, Sanayi Koordinatörü Özel Kalemi Sn.Ayser AYDOĞDU tarafından hazırlanmıştır.

muser 2 29d54abe-d0a7-49ee-8808-a08cba8f9300.jpg (126 KB)