YAPAY ZEKA AKADEMİK TEZ PROGRAMI 2024-2025 BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR

Savunma Sanayii Başkanlığı uhdesinde akademi, kullanıcılar ve firmalar arasındaki iş birliğinin geliştirilerek yerli ekosistemin güçlendirilmesi ve yapay zeka alanında üstünlük sağlayacak yeteneklerin savunma sanayiine kazandırılması amacıyla "Savunma Sanayii Yapay Zeka Yetenek Kümelenmesi (SAYZEK)" kurulmuştur.
Bahse konu kümelenme kapsamında savunma sanayii alanında kullanıcıların platform/sistem projelerine kazandırılmasını amaçladıkları isterler doğrultusunda yapay zeka çalışma konularının Başkanlığımız koordinesinde akademi ile paylaşılmasının, bu konuların lisans ve lisansüstü seviyede tez çalışması olarak ele alınmasının sektörümüzdeki yetişmiş insan kaynağı ihtiyacına önemli bir katkı sunacağı değerlendirilmiş ve Yapay Zeka Akademik Tez Programı (ATP) oluşumu sağlanmıştır.
Takiben süreç boyunca taraflarla koordineli olarak gerekli çalışmalar yapılmış ve bahse konu programa https://vizyonergenc.com/ilan/3124 bağlantı adresi üzerinden başvurularının yapılması için gerekli altyapı oluşturulmuştur.
Yapay Zeka Akademik Tez Programı'na üniversitelerin Mühendislik, Teknoloji, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Elektrik-Elektronik, Bilgisayar ve Bilişim, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültelerine bağlı bölümler ve Matematik, Fizik ve İstatistik bölümlerinin Lisans programlarının 4. sınıfında öğrenim gören öğrenciler ile ilgili bölümlerin tezli yüksek lisans programlarına kayıtlı öğrenciler başvurabilecektir.
Üniversitelere duyurulması planlanan bitirme projesi ve yüksek lisans tez konuları Vizyoner Genç Platformu üzerinden üye olunarak giriş yapıldığında listelenmektedir.
Programa başvuru tarihleri 23 Eylül - 25 Ekim 2024 olarak planlanmış olup sonuçlar 31 Ekim 2024 tarihinde başvuru yapan öğrencilere e-posta yolu ile bildirilecektir.

PDF için tıklayınız.