Fakültemiz Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyelerinin TÜBİTAK 1001 Başarısı

TÜBİTAK 1001 programı altında açılan "Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı-BİNBİRÇABA" kapsamında yürütücülüğünü Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Etem Çürük'ün yaptığı, fakültemizin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr.Öğr.Üyesi Ali SARIKAŞ ve Arş.Gör. Merve PINAR’ın araştırmacı, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr.Öğr.Üyesi Ulvi BAŞPINAR’ın danışman olarak yer aldığı     "Elektrofizyolojik ve Kinematik Veriler Kullanılarak Kişiye Özgü Rehabilitasyon Cihazı için Makine Öğrenmesi Modellerinin Oluşturulması" başlıklı projeleri bilimsel değerlendirme süreci tamamlanarak TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Bu proje ile rehabilitasyon teknolojilerinde cihaz tasarlanmasına katkı sunacak makine öğrenmesi modellerinin oluşturulması hedeflenmektedir. Proje Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nden akademisyenlerin katkı sunacağı çok disiplinli bir proje olarak hayata geçirilecektir.

2024Tubitak1001Basarisi.png (1.18 MB)