Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik İhracatçıları Birliğini ağırladı

08 Kasım 2019 Cuma günü yapılan toplantıya İMMİB (immib.org.tr) bünyesinde faaliyet gösteren Elektrik ve Elektronik İhracatçıları Birliği’ni (TET-Turkish Electro Technology) temsilen Yönetim ve denetim kurulu üyeleri Atilla EREN ile Kerem ÖZDOĞAN; Sektör Şube Şefi Eyüp DABAN ve Uzman Yardımcısı Özge ÖZYURT katıldı. Fakültemizi temsilen Dekanımız Prof. Dr. Hasan ERDAL, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Mustafa AY ve Doç. Dr. Ahmet Emin KUZUCUOĞLU ile Mekatronik Mühendisliği Arş Gör. Mehmet Fatih ÇELEBİ katıldı.

TET in kısa bir tanıtımı yapılan toplantıda Elektrik ve Elektronik İhracatçıları Birliği’nin (TET – tet.org.tr) aktif ihracat yapan toplam 5000 üyesi ile yıllık yaklaşık 13 milyar TL ihracat büyüklüğüne ulaştığı ve dört ana dalda Avrupa ve Ortadoğu pazarına katma değeri yüksek ürünler sunan bir sektör olmayı hedeflediği vurgulandı.
• Beyaz eşya
• Elektronik
• Elektrik Üretim ve Dağıtım Ekipmanları
• Kablo

Dekanımız Prof. Dr. Hasan ERDAL’ın Üniversitemiz ve Teknoloji Fakültesini tanıttığı bölümde Teknoloji Fakültesinin Yaz Fabrika stajları ile birlikte güz döneminde işyeri eğitimi adı altında 14 hafta süren ve 7+1 sisteminde sanayii ile öğrenciyi buluşturan uygulamalı eğitimimiz hakkında bilgiler sundu.

Bu yıl itibariyle 300 öğrencimizin muhtelif sanayii kuruluşlarında sigortaları okulumuzdan karşılanmak ve YÖK tarafından sağlanan kaynakla maaşlarının da üniversitemiz bünyesinden ödenmek koşuluyla özel protokoller çerçevesinde çalıştığını belirtti.

TET denetleme kurulu üyesi Kerem ÖZDOĞAN, firması olan 4A Elektrik Elektronik Teknoloji Sanayii A.Ş.’nin Güç Sistemleri, Koruma ve Scada Sistemleri ile Enerji Yönetim sistemleri üzerine çalıştıklarını, kendi AR-GE faaliyetlerini geliştirdiklerini anlattı. Tübitak Projeleri, Santez ve AR-GE projelerinde Üniversite Sanayii işbirliği hususlarında görüş alışverişinde bulunuldu.

TET Yönetim Kurulu Üyesi Kerem ÖZDOĞAN Scada sistemlerini geliştirmenin ne kadar süre ve emek aldığını, ayrı ürünler halinde satılan farklı ürünleri bir bütünün modülleri halinde geliştirdiklerinden bahsetti. Big-data ve komünikasyon alanlarında çalışmamız gerektiğini bildirdi.

TET Hizmet Sektörü Şube Şefi Eyüp DABAN 8 senedir proje pazarı yaptıklarını, kendi işini kuracak öğrenci ve akademisyenlerin eksik taraflarını tamamlamalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını, işadamlarıyla bir araya getirdiklerini anlattı. Kurumsal olarak Üniversitelere hem öğrenci, hem akademisyen kaynağı olarak önem verdiklerini belirtti.

30-31 Ekim 2019 İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılan TET Arge Proje Pazarı 8 etkinliği hakkında konuşuldu. Bir çok üniversitenin öğrenci ve akademik düzeyde katılımından bahsedildi. Projelerin ticarileşme sürecinde yaşanan tıkanmalar ve güçlükler üzerinde duruldu.

TET olarak Sanayi-akademisyen-girişimci networkünü kurduklarını ve yatırımcı ile proje sahiplerini bir araya getirmeyi hedefledikleri belirtildi.

Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesinin kapasitesi ve öğrencilerin elektrik elektronik sektörüne yönelimleri ile iş ve stajyerlik üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. İş yeri eğitim protokolümüzün de incelendiği toplantıda ileriki yıllarda yapılacak işbirlikleri hususları da ele alındı.

Elektrik Elektronik İhracatçıları Birliğine Üniversite Sanayii işbirliğine verdikleri destek ve sektörde Teknoloji Fakültelerinin tanıtımına sağlayacakları katkı için teşekkür ederiz.

- Teknoloji Fakültesi Dekanlığı

TET 1.JPG (1.96 MB)

TET 2.JPG (2.04 MB)

 

HIZLI ERİŞİM